Jaz, klošar na glavni promenadi

Ob koncu prejšnjega tedna me je doletela čast. Čast klošariti na glavni promenadi tega mesta, promenadi imenovani Blogos. Še več!

No pa da začnem od početka …

Kot vedno sem rano vstal. Mimo mene drveči avtomobili pač ne dajo spati. »Vstani!«, kričijo, »Vstani!«

Res sem vstal in bilo je vredno, kot vedno. Dan je pri jutru najlepši. Čar jutra je v tem, da nikoli ni drugačno pa vendarle je vsako jutro popolnoma drugačno. In to jutro je bilo kot nalašč za obisk promenade.

Pogosto sem tam. Največkrat zgolj kot sprehajalec, ki občuduje nekatere stvaritve uličnih ustvarjalcev in včasih, tu in tam, tudi kaj malega spregovori. Na tej promenadi je vrvež. Cela vrsta uličnih umetnikov, uličnih debaterjev, uličnih sodnikov, uličnih strokovnjakov in uličnih zabavljačev je tam. Ti enkrat so, spet drugič kot kafra izginejo, nekateri za vedno, spet drugi se znova in znova pojavljajo in nekateri tam za vedno ostanejo.

Na promenadi pa je vrvež.

In tam, takoj ob vhodu, so mi dovolili sesti. Na promenadi sem klošaril že prej, a tokrat prvič tik ob vhodu. Nekaj zanimivih ljudi se je pri meni ustavilo ter mi celo namenilo nekaj besed. Drugi so odhiteli mimo kot veter. Veliko njih me še opazilo ni. Ampak nič zato.

Tam me je srečal tudi Blaž, kateremu se zahvaljujem za 1€, ki ga je vrgel v moj klobuk. Hvala!

Lep dan!

Če hočeš,
vrzi drobiž v moj klobuk
Že vnaprej hvala za drobiž!

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Jaz, klošar na glavni promenadi”

  1. I komentira:

    Dragi klošar, opazovalec, sprehajalec, ulični umetnik… Naj te srečamo, kot zvezdo glavne promenade, obiskovalca na domačem dvorišču ali kot domala neopaženega capina v zakotni uličici… vedno je lepo, da si tukaj. Izvzet izven stereotipnega vsakdana razbijaš dolgočasnost okvirjev v katere smo ujeti. Podpiram in občudujem tvoje ideje. Pa še veliko bogatih ulic in poln klobuk drobiža.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !