Jaz, klošar milijone korakov od svetišča ljubezni

Stopil sem na oblake. Na teh lahnih meglicah bi korak moral biti lahkoten, a bil je vse težji. Kot bi z oprtano gmoto granita na ramenih stopal skozi neskončno, do vratu segajočo snežno odejo. In gmota granita je bila z vsakim korakom težja. Oblaki so se vse bolj ugrezali. Tu in tam tako globoko, da se mi je stemnilo pred očmi. Za mano je bilo 11000000 korakov, ko sem jih prenehal šteti. Nato. Padel sem na tla. Močno je udarilo. Začutil sem, kako mi kri lahno polzi iz nosu v grlo. Od bolečine topega udarca sem skoraj zajokal. Bil sem daleč vstran od svetišča ljubezni. Svetišča v katerega mi je bilo dano vstopiti preden sem začel šteti korake in v katerem se mi je razkrila še neodkrita dimenzija svobode. Dimenzija, ki se mi je poprej prikazovala zgolj kot pravljična podoba iz sanj.

Vstal sem, zanemaril izmerljive dimenzije prostora in časa ter se prepustil novi dimenziji, kjer ostale, zemeljske, ne štejejo.

Še vedno sem nomad, še vedno klošar, klošar, ki je našel, kar je vseskozi iskal. Svobodo. Dimenzijo, ki ni izmerljiva a lahko reši vsak propadajoči svet. Čisto ljubezen. Svetišče čiste ljubezni. Iz katerega prejemam neverjetno energijo.

Danes je turoben, deževen dan in duša, ki je pogosto gnala telo kot preganjanega psa, je mirna. Polna čiste ljubezni. In granit se zdi peresno lahek.

-

Lep dan!

Če hočeš,
vrzi drobiž v moj klobuk
Že vnaprej hvala za drobiž!

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Jaz, klošar milijone korakov od svetišča ljubezni”

 1. dahvor komentira:

  …hehehe, granit je mehak, ce na njemu sedis ali lezis…to razumem, sem to ze velikokrat dozivel…toda, zakaj ga nosis, da ves, kdaj je lahek in kdaj tezak…no, to bi tudi razumel…
  …ker, vse vojne, do sedaj, so bile bitke med dobrim in zlom…tako Ljubezen je vedno na premikanju, ker Temlja Ljubezni ni…ga zlo takoj napade in zrusi…tudi to, je do sedaj vedno tako bilo…ce si ga pa najdu, ga cuvaj, ker Ljubezen in Zlo-Sovrastvo sta vsemogocna…in spopad je neizbezno vecen…kokr bo zmagovalec…bo nic…in se nic bo potem dano razumet…lahko tudi tako, kjer je samo eden, ni rojevanja, je samo umiranje…je pa res danes en cuden dan, Luna raste.

 2. Lubika komentira:

  Le ljubezen je lahko temelj ljubezni in le ljudje, ki znajo ljubiti lahko tudi tudi najdejo čisto ljubezen. Ti klošar to znaš in zato si jo tudi našel. Kdor ljubi pa zmore vse poti in ko enkrat najdeš čisto ljubezen veš premagati tudi 11000000 korakov in 74880 minut. Ljubezen pa te bo čakala in postajala vse popolnejša, močnejša in neuničljiva.

 3. Čmrl komentira:

  Čakam te.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !